RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Росіяни змінили тактику: чому вночі було збито менше половини ворожих БПЛА

У ніч на 31 грудня українська ППО збила 21 з 49 ударних дронів типу "Shahed", якими росіяни атакували Україну, зокрема Харків, з трьох напрямків. Менша кількість збитих "шахедів" пояснюється тим, що окупанти змінили тактику - спрямували дрони на прифронтові райони.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері національного телемарафону.

Читайте також: В Одесі "шахед" влучив у житловий будинок: фото і відео з місця

Так, за даними Повітряних Сил, у ніч на 31 грудня російські війська атакували Україну 49 "шахедами" з мису Чауда в окупованому Криму, з Приморсько-Ахтарського району та Курської області. Було збито 21 БПЛА.

Крім того, окупанти поцілили по Харкову шістьма зенітними керованими ракетами С-300.

"Більшість цих ударних дронів з 49 було спрямовано на прифронтову територію. Тобто лінія оборони, де стоять наші бійці, а також прифронтові території Миколаївської, Херсонської, Харківської, Запорізької областей. Не вперше ворог застосовує "шахеди" саме так. Це зміна акценту атаки", - зазначив Ігнат.

Фото: t.me/kpszsu

До цього російські бойовики запускали БПЛА углиб України. Тепер вони використовують дрони для атак впритул фронту. Через те, що "шахеди" є складною ціллю для старих радянських винищувачів, що є на озброєнні України, для їх знищення залучають мобільні вогневі групи.

"Винищувачі, які за ними ганяються по території України, можуть п'ять разів облетіти його і не знищити, бо ціль складна для наших винищувачів старих радянських. Власне тому ми розраховуємо, що F-16 нам допоможе, коли з'явиться в Україні", - зауважив речник Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк заявила, що росіяни почали змінювати тактику запуску дронів та ракет – вона полягає у тому, щоб задати максимального ураження українських містах.

  • Вас може зацікавити:

Українські БПЛА досягли десятків цілей в Росії: в ISW проаналізували серію ударів 30 грудня

Збито майже 70% ворожих "шахедів": Наєв привітав захисників північних кордонів з рекордом, відео

Чи змінять F-16 ситуацію на користь України: прогноз авіаексперта