RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Мобілізацію треба посилювати: що сказали Залужний та Умєров при обговоренні нового законопроєкту

Під час обговорення в Комітеті ВРУ з національної безпеки законопроекту про мобілізацію, головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров підкреслили, що посилення призову - це об'єктивна складова війни, інакше не буде кому захищати державу.

Про це народний депутат України Олексій Гончаренко написав у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Законопроєкт допрацюють: в Раді розповіли, коли голосуватимуть за зміни правил мобілізації

"Комітет з нацбезпеки почав розглядати закон про мобілізацію. Сьогодні на засіданні були Залужний та Умеров. Вони наголосили, що посилення мобілізації - це об’єктивна складова війни. Не буде посилення - нема кому буде боронити державу. Водночас, вони готові доопрацьовувати законопроєкт та вносити зміни, в тому числі прибирати антиконституційні положення", - написав Гончаренко.

За його словами, урядовий законопроект про мобілізацію планують докладно розглядати в Комітеті з питань нацбезпеки протягом найближчих трьох днів.

"8 січня спливає термін подання альтернативних законопроектів, після цього комітет з нацбезпеки має ухвалити рішення, що він рекомендує Раді. Він може рекомендувати відхилити всі законопроекти, прийняти один з них, або на їхній базі зробити новий комітетський законопроект і запропонувати Раді в першому читанні прийняти його. Я, звичайно, буду боротися за свої пропозиції, викладені в моєму законопроекті", - додав Гончаренко.

Раніше "Апостроф" розповідав про нововведення в законопроєкті про мобілізацію, зареєстрованому в парламенті.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація по-новому в Україні: юрист пояснила головні нюанси законопроєкту

Чи можна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон: детальне пояснення

Чи можна 17-річним виїжджати з України під час війни: коментар адвоката

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.