RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"В штабах повно тих, хто прикриває свою дупу": в ЗСУ назвали три пункти, як покращити мобілізацію

Капітан ЗСУ проаналізував проблематику мобілізації та розповів, як її можна вирішити конкретними кроками.

Про це Володимир Позняков написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: "Не буде людей, самі підете воювати": Залужний жорстко звернувся до нардепів

Отже, перш за все, військовослужбовець переконаний, що необхідно повернути "відношення" в частини, аби вони мали можливість напряму обирати людей на вільні посади. Він пояснює, що частини зацікавлені в якісному особовому складі та й людина, яка мобілізується, зацікавлена в тому, щоб служити в хорошій частині, з адекватними командирами і на посаді зі зрозумілими обов’язками. І головне, відновлення "відношення" – це швидкий та простий спосіб залучити в ЗСУ фахових цивільних, яких від добровільної мобілізації стримує неможливість вплинути на вибір місця служби. Для цього не потрібні нові закони чи погодження з владними структурами, бо це робиться наказом главкома.

"Не знаю, яка кількість людей таким чином може поповнити лави ЗСУ, але в масштабах всієї країни, думаю, це можуть бути десятки тисяч протягом року. Причому, це будуть мотивовані фахівці, а не баласт", - переконаний капітан.

Ще однією умовою якісної мобілізації, Позняков назвав призначення керівників підприємств на управлінські посади та надання їм офіцерських звань. Він переконаний, що людина, яка у цивільному житті керувала, приміром, підприємством 100-500 працівників, мала величезну відповідальність та різноманітний досвід, працювала як кризовий менеджер або бізнес-консультант, впроваджувала системи управління, займалася трансформацією компанії, оптимізацією бізнес-процесів та підбором персоналу, не повинна потрапляти в ЗСУ фактично на посаду молодшого помічника менеджера відділу продажів, якщо проводити аналогію з цивільним життям.

"В штабах повно людей, які 90% часу займаються тим, щоб уникати відповідальності та збільшувати паперовий обіг прикриваючи свою дупу. У підсумку маємо 40+ журналів на підрозділ з 20 людей! Але ж ми хочемо в НАТО, правда? То давайте вже починати реформи, хоча б вводити справжній електронний документообіг, а не той, що тільки для передачі паперових документів", - обурюється військовослужбовець.

І на останок, капітан ЗСУ наголосив на важливості визначати ВОС (військово-облікової спеціальності) за досвідом роботи, а не за первинною освітою. Формально ВОС мала б спрощувати облік та мобілізацію людей, але насправді зовсім не відображає фах мобілізованих.

"Це призводить до випадків, коли за освітою фізик, але по факту 15-річний досвід проектного менеджменту в міжнародних консалтингових компаніях на різних проектах (в тому числі з оптимізації бізнес-процесів). Тому дуже хотілося б, щоб ТЦК мали можливість змінювати/призначати ВОС, спираючись на реальний досвід людини, навіть на базі стандартних резюме або шляхом анкетування призовника. Чи треба для цього змінювати нормативну базу? Думаю, що ні", - резюмував він.

Раніше "Апостроф" писав про те, яку "броню" вигадала влада для заможних.

  • Вас також може зацікавити:

Чи можна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон: детальне пояснення

Чи можна 17-річним виїжджати з України під час війни: коментар адвоката

Нелегальний виїзд чоловіків за кордон: скільки зараз коштують "послуги"

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни — завтра вона може прийти до тебе.