Деякі українці у повсякденному вжитку, буває, називають м'ясну страву "жарке" як похідне від російського слова "жаркое".
Але, як пише УНІАН, слово "жарке" є суржиком.
Читайте: Багато хто робить помилку: як правильно українською називати варені та смажені яйця
В українській мові ця страва має назву "печеня". Академічний тлумачний словник української мови визначає печеню як запечене або смажене м'ясо.
Ще одним синонімом "печені" є "смаженина". Її назва походить від способу приготування.
Окрім того, "жарке" також відоме в українській кухні під назвою "душенина", оскільки це якраз і є тушковане м'ясо з картоплею.
Нагадаємо, раніше ми писали, як українською можна назвати бутерброд.
- Вас може зацікавити:
"Сир" чи "творог"? Мовознавець вказав на поширену помилку українців
Як правильно українською писати "капучино" і де ставити наголос в слові "лате": пояснення мовознавця