RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Росіяни повернули стратегічну ініціативу на фронті: звіт ISW і карти боїв

Ворог демонструє активні дії по всій лінії фронту. За минулу добу вони частково просунулись на захід від Бахмута та на південь від Кремінної, захопили Ласточкине (селище на захід від Авдіївки). Також були позиційні бої на заході Донецької та сході Запорізької областей, які не призвели до значних змін на полі бою. В цей час на півдні України ворог активізував використання розвідувальних безпілотників.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), опублікувавши нові карти.

Читайте також: Росія намагається "запалити" південь, але демілітаризація Криму продовжиться: якими будуть наступні кроки ЗСУ

Луганська область

Російські війська нещодавно просунулися на південь від Кремінної під час продовження позиційних боїв уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 26 лютого.

Геолокаційні кадри, опубліковані 26 лютого, показують, що російські війська нещодавно просунулися на схід від Білогорівки (на південь від Кремінної). Позиційні бої тривали:

  • на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та Іванівки,
  • на південний схід від Куп'янська біля Табаївки,
  • на захід від Кремінної біля Тернів,
  • на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Голова Луганської обласної адміністрації України Артем Лисогор повідомив, що на Куп’янському напрямку за останній місяць російські війська мали "більш ніж у 10 разів" більше артилерійських боєприпасів, ніж українські сили.

Донецька область

Російські війська нещодавно незначно просунулися на захід від Бахмута на тлі триваючих позиційних боїв у цьому районі 26 лютого.

Геолокаційні кадри, опубліковані 25 лютого, показують, що російські війська незначно просунулися на північний схід від Іванівського (на захід від Бахмута). Російські міліблогери стверджували, що російські війська просуваються до центру Іванівського зі сходу та продовжують бої на північній околиці населеного пункту.

Позиційні бої також тривали:

  • на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки,
  • на південь від Бахмута в районі Південного.

Ворог захопив Ласточкине, селище на захід від Авдіївки, станом на 26 лютого після того, як українські війська відступили з цього району. 26 лютого речник українського Таврійського угруповання військ Дмитро Лиховий заявив, що українські війська відійшли з Ласточкиного та зайняли оборонні позиції на лінії Орлівка-Тоненьке-Бердичі (з північного заходу на південний захід від Авдіївки). Геолокаційні кадри, опубліковані 26 лютого, показують, що російські війська увійшли в південно-східну частину Сіверного (на захід від Авдіївки).

Позиційні бої тривали:

  • на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Бердичів;
  • на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

26 лютого позиційні бої тривали на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Позиційні бої тривали:

  • на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки,
  • на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки.

"Південна вісь"

26 лютого на заході Донецької та сході Запорізької областей тривали позиційні бойові дії, які не призвели до змін на полі бою. Позиційні бої точилися:

  • біля Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки),
  • Гуляйполя,
  • Марфополя (безпосередньо на південний схід від Гуляйполя).

26 лютого тривали позиційні бої поблизу Роботиного на заході Запорізької області, але на лінії фронту змін не відбулося. Російський мілблогер стверджував, що ситуація біля Вербового (на схід від Роботиного) спокійна, оскільки основні бої перемістилися в район Роботиного, де російські війська ведуть боротьбу через відсутність підтримки артилерією та засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Херсонська область

26 лютого тривали позиційні бої на східному (лівому) березі Херсонської області, зокрема під Кринками. Речник Південного оперативного командування України полковник Наталія Гуменюк повідомила, що російські війська активізували використання розвідувальних безпілотників на півдні України, щоб компенсувати втрату розвідувальних можливостей через збитий Україною літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 23 лютого.

Гуменюк додала, що російські війська здійснюють польоти тактичної авіації на більшій відстані від лінії фронту над Чорним морем і 25 лютого задіяли понад 100 безпілотників.

Раніше ми також повідомляли, як військовий розповів про війну дронів на Бахмутському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Четверо проти навали росіян: нацгвардійці зупинили штурмову колону ворога біля Роботиного, відео

У них є запал і сили: що ще можуть окупувати росіяни після Авдіївки

Мінус - елітні спецназівці: ЗСУ вдарили по секретному об'єкту у Криму