Хочуть вибити ЗСУ до виборів Путіна: в Силах оборони півдня розповіли про дії ворога

Фото:

Російська армія поставила собі за ціль вибити українських військових на Херсонському напрямку до виборів президента РФ, які хочуть провести 17 березня.

Про це розповіла в ефірі Апостроф TV начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник Наталя Гуменюк.

Читайте також: "Бавовна" у Подо-Калинівці: з'явилось відео удару по полігону в тилу росіян на Херсонщині

За її словами, противник намагається до виборів вибити ЗСУ з плацдарму, адже щодня відбуваються штурми. Однак за останню добу жодного штурму не було, а тому бійці мали змогу трохи відпочити.

"Ворог здійснює штурми суто в м’ясний спосіб, без застосування техніки. Це говорить про те, що вони чекають просування ЗСУ", - зауважила речниця.

Росіяни надалі продовжують здійснювати обстріли Херсона, проте повноцінно застосовувати авіацію не можуть. Натомість застосовуються дрони. ЗСУ розгортає станції РЕБ і знищує ворожі. Так, за минулу добу було знищено дві станції.

Керівниця пресцентру зауважила, що на окупованих територіях триває "виборча кампанія" росіян.

"Вони здійснюють подворові обходи, і примушують малорухомих людей приймати російське громадянство. Це відбувається в супроводі автоматників і місцевих колаборантів. Люди відмовляються від російських паспортів, що примушує росіян приймати голосування за українськими паспортами", - розповіла вона.

Також понад 10 діб ракетоносії не виходять на пускові рубежі. На сьогодні в морі зосереджене невелике угруповання, додала Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Противник здійснив 4 безуспішних штурми позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

  • Вас також може зацікавити:

"Невидимі" злочинці: як Росія готує "вибори Путіна" на окупованій Херсонщині

"Жирна риба" і понад 60 десантників: спливли деталі удару по полігону на Херсонщині

Удар по полігону з севастопольськими морпіхами: в ЗСУ зробили заяву