RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У кожного другого – зайва вага: як годують росіян в полоні і чим вони віддячують Україні

У той час, коли українські військові повертаються із російського полону худими, пораненими та хворими і розповідають, що "там було пекло", у кожного другого російського полоненого зайва вага.

Про те, як годують російських полонених та в яких умовах вони живуть йдеться в матеріалі головного редактора "Апострофа" Дениса Поповича.

Так, російські військовополонені мають триразове повноцінне харчування – вони самі собі готують із продуктів, які їм надають. Хто саме готуватиме – визначають фахівці з самого початку, коли тільки полонені потрапляють до установи. Їх розподіляють на різні роботи за результатом психологічного відбору.

Коли настає час обіду росіяни шикуються у коридорчику та йдуть до їдальні мити руки та їсти.

Того дня, коли редактор та фотокореспондент "Апострофу" відвідували установу, на обід подавали борщ, пшоняну кашу з котлетою з натурального м'яса та салат. На вечерю очікувалася риба з картоплею.

Читайте також: Кажуть, що потрапили на курорт: як Україна утримує російських військовополонених, фото

"Їжу я скуштував. Порція солідна та ситна. Звісно, не київський ресторан, борщ не завадило б посолити, але нема чого вже балувати тих, хто прийшов завойовувати твою країну. Кажуть, що тут із без того у кожного другого (хто не поранений й не лікується) зайва вага", - прокоментував головний редактор видання.

Він також розповів, що на одному із цехів з виробництва плетенех меблів роботи ведуться безліччю людей вручну та виробляються на замовлення підприємств, які платять гроші та розміщують їх у різних місцях. Зокрема й у виправних установах та навіть у таборі для утримання військовополонених.

Авторові матеріалу вдалося поспілкуватися з деякими російськими окупантами. Серед них були й наші земляки з окупованих територій, що перейшли на бік ворога. Так, 44-річний Євген з Луганщини, мобілізований у так звані "корпуси народної міліції", потрапив у полон внаслідок контрнаступу ЗСУ у Харківській області. Він перебуває в установі з осені 2022 року, вдома у нього залишилася дружина. Чоловік чекає на обмін, однак навряд чи це станеться до кінця війни – Росія не зацікавлена в такому. Тим часом у Кирила зі "Шторм Z" потрапити додому набагато більше шансів.

Деякі уродженці окупованих Донецької та Луганської областей так і не засвоїли життєвого уроку. Один із них розповів, що змушений був здатися в полон, оскільки залишився без набоїв, а бійці ЗСУ вже збиралися закидати його гранатами. При цьому, він стверджував, що захищав свою землю, а на запитання, чи хтось нападав на нього, не зміг відповісти.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Доля обмінного фонду: як живуть та чим займаються в Україні полонені росіяни

Вас може зацікавити:

Поранені, з ампутаціями і забуті всіма: російські військовополонені досі розповідають, що "захищали Росію"

Годують, лікують зуби і платять зарплату: скільки Україна витрачає на утримання російських полонених

Живуть сито і в комфорті: з'явилось відео нового табору в Україні для полонених окупантів