RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Що у ЗСУ думають про мобілізацію зеків: відповідь бійця з передової

Українські військові висловилися з приводу майбутньої мобілізації засуджених, зауваживши, що велика частина з них мають право на "шанс".

Про це "Апострофу" розповів український військовослужбовець Кирило Сазонов.

Читайте також: Мобілізація засуджених: Мін'юст уточнив важливі нюанси

На його переконання, з-поміж засуджених є багато людей, які потрапили за ґрати з необережності, тому поява таких осіб у лавах ЗСУ цілком прийнятна.

"Цілком нормально. Мені 48. Багато моїх побратимів - за 40-50 років. У багатьох з нас у минулому щось, та було. Хтось побився і має умовну судимість, хтось потрапив у ДТП і теж має умовну. Таке є - і у багатьох", - пояснив він.

Військовий переконаний, що люди мають право на шанс, ті, хто хоче піти воювати добровольцем. Водночас ті, хто перебуває у в'язниці за значними звинуваченнями, не повинні призиватися до армії.

"Звісно, той хто скоїв державну зраду, підвів своїх хлопців - нехай сидить. А хто залетів за дрібниці - не бачу проблеми. Я не хочу бачити поруч вбивць і ґвалтівників. Не хочу на фронті атмосфери в'язниці і якихось понять. Але якщо людина зробила помилку одного разу і хоче свою вину закрити таким чином - ласкаво просимо", - повідомив боєць.

Проте є загроза того, що в армію можуть хлинути корупціонери, бюджетні крадії. Багато хто з них мають вищу освіту, військовою кафедру, гроші і вміння домовлятися. Тому є побоювання, що такі особи підуть не в окопи, а в штаби. І почнуть не користь приносити війську, а шкоду. Тобто поповнять українську "паперову армію" і почнуть влаштовувати якісь перевірки, бюрократію.

"Це те, що заважає і цього не хотілося б бачити. Плюс хтось крастиме, як звик. Тобто якщо ви з в'язниці добровільно хочете до війська, то ласкаво просимо на передову. Тут є чим зайнятися. Але точно такі не потрібні у штабах, щоби не множити бюрократію, бо її й так з головою", - наголосив Кирило Сазонов.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Ця війна щонайменше на десять років - військово­службовець ЗСУ

  • Вас також може зацікавити:

Відстрочка від мобілізації за новим законом: для кого хочуть залишити це право

В Чехії поставили крапку в питання видачі українських чоловіків: заява МЗС

Що чекає на військовозобов'язаних з появою е-реєстру: у Міноборони відповіли