RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

СБУ заблокувала поставки деталей в Росію: призначались для нових ракет і дронів

Постачання комплектуючих для російської зброї, зокрема, деталей для виробництва безпілотних літальних апаратів "Шахед" та мікросхем для крилатих ракет, успішно блокуються кіберфахівцями СБУ.

Про це начальник управління Департаменту кібербезпеки Ілля Вітюк заявив в ефірі телемарафону, повідомляє Служба безпеки України.

Кіберфахівці СБУ впроваджують системні заходи щодо протидії російським агресорам у кіберпросторі, домагаючись відчутних результатів.

Читайте також: В Україні викрили велику мережу ФСБ, пов'язану з УПЦ МП: фото та відео

Крім блокування поставок комплектуючих для летальних видів озброєння, спеціалісти активно залучені на лінії фронту. Там вони виконують завдання зі знищення ворожих систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) і радіоелектронної розвідки (РЕР).

Крім того, кіберфахівці перехоплюють ворожі безпілотні літальні апарати, які використовуються для координації ракетних та артилерійських ударів по українських військових.

"Ми здійснюємо перекриття ланцюгів поставок комплектуючих до російської зброї. Один із прикладів – вже заблокували поставку сервомоторів для виробництва 1600 «Шахедів» і 4000 мікросхем для крилатих ракет", - повідомив Ілля Вітюк.

За словами Іллі Вітюка, розвідувальна інформація, яку отримує Державне бюро розслідувань (ДБР), відіграє важливу роль у запобіганні людським жертвам. Відображення кібератак однаково критично важливе для національної безпеки України.

"Кібервійна – це не щось абстрактне і віртуальне. Кожна відбита атака – це недопущена спроба завдати шкоди нашій державі та людям. Уявіть: спецслужби рф зламали месенджери одного військового і таким чином зʼясували точне місце і час запланованого збору, і в результаті – приліт і десятки загиблих", – пояснив начальник ДКІБ.

Раніше ми повідомляли, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогові дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: у Лимані зловили колаборанта