RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

День, коли обов’язково треба одягнути обновку: яке свято 26 березня і що не можна робити

26 березня віряни відзначають за церковним календарем Собор архангела Гавриїла – важливий день у православній церкві, що випадає двічі на рік: одразу після Благовіщення та на 13 липня. В цей день варто вдягнути нове або чисте вбрання, а от розмов про гроші краще уникати

Тому далі "Апостроф", посилаючись на ТСН, розкаже про головні традиції, заборони та прикмети дня.

Читайте також: Новий церковний календар на 2024 рік: дати найбільших свят

Історія свята

Свято Собору Архангела Гавриїла відзначається в православному календарі двічі на рік — 26 березня, наступного дня після Благовіщення, та 13 липня.

Архангел Гавриїл, відомий своєю роллю як небесний вісник, прославляється за оголошення благої вісті Анні про народження Марії, майбутньої матері Ісуса Христа, та за відкриття пророку Даниїлу долі єврейського народу.

У цей священний день віряни віддають шану архангелу Гавриїлу, звертаючись з молитвами про захист і божественне благословення. Святкування супроводжується не тільки релігійними обрядами, а й численними народними традиціями та віруваннями.

Архангел Гавриїл символізує віру, надію та безмежну любов до Бога. Існує повір'я, що звуки труб в цей день символізують присутність душ предків, які відвідують землю.

Прикмети

  • На дахах все ще лежить сніг - лежатиме ще 30 днів.
  • Сильно дощить - чекайте на грибне літо.
  • До якого боку тварини лягають спиною - звідти чекати вітру.

Що не можна робити

Сьогодні забороняється змітати крихти зі столу, щоб не втратити сімейний добробут і фінансову стабільність. Крім того, не можна викидати їжу зі столу, краще залишки віддати домашнім тваринам. Уникайте обговорень тем, що стосуються грошей, щоб не накликати невдачу та бідність.

Що краще зробити

Це свято краще зустріти у новому та чистому одязі, це допоможе уникнути хвороб та нещастя. В цей день незаміжні дівчата можуть заплести косу, вірили, що це сприятиме тому, що майбутній коханий буде вірним.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли Трійця в 2024 році.

  • Вас також може зацікавити:

Коли святкуватимуть Великдень у 2024 році: названо точну дату

Меню на Великий піст 2024: рецепти смачних страв без м'яса, масла та яєць

Великий піст 2024: календар харчування у березні, квітні та травні