RU  UA

Кількість боєзіткнень не така інтенсивна: спікер НГУ розповів про поточну ситуацію на сході

Українські військові розповіли, що за рахунок значних втрат серед російських окупантів під час захоплення Авдіївки у Донецької області, зараз інтенсивність боєзіткнень на цьому напрямку знизилась.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив спікер Національної гвардії України Руслан Музичук.

Читайте також: Залишаються ті, хто чекає "рускій мір": волонтер про ситуацію у Часовому Яру

За його словами, протягом останніх тижнів бої знизились через знищення великої частини росіян. Ті втрати, які ворог поніс під час наступу на Авдіївку, в районі Мар'їнки, на Новопавлівському напрямку, для нього були відчутні.

"У цілому, ми бачимо, що кількість боєзіткнень дещо не така інтенсивна, яка була в січні та на початку лютого, і в першу чергу це результат роботи, яка проводилася підрозділами Сил оборони щодо знищення як живої сили, так і, як ми бачили, скільки знищено артилерійських систем", - повідомив він.

Щодо Національної гвардії за останню годину, то українські підрозділи утримують свої позиції. Однак йдеться не лише про оборону.

"Це і маневрена оборона, тобто маневри вогневими засобами для підсилення тих чи інших ділянок, де ворог намагається чинити більший тиск. Ну і звичайно, представники Сил оборони кажуть, що деякі позиції переходять з рук в руки, і це одна з причин, чому говорити про заняття якогось населеного пункту чи району військові не завжди поспішають", - пояснив військовий.

Тому, коли був наступ на Авдіївку, росіяни багато витрачали різних сил і засобів, зараз відносно того як західніше йде просування ворог також намагається поповнювати і, по суті, підтримувати певну кількість особового складу, тому що для нього необхідно утримувати ті позиції, які він через свій наступ зайняв. І зараз боєзіткнень не так багато, як на сусідньому Новопавлівському напрямку, додав Руслан Музичук.

Раніше ми писали, що ЗСУ витіснили росіян з позицій під Авдіївкою.

  • Вас також може зацікавити:

Яка ситуація з боєприпасами у ЗСУ під Бахмутом: коментар військового

Понад 250 хімічних атак на місяць: росіяни в лютому масово застосовували заборонені речовини

Не відстають від ЗСУ: окупанти використовують дрони на полі бою