RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Чи світять призовникам тюремні терміни та "космічні" штрафи за відмову від ВЛК

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності виключить запропоновані зміни щодо ув'язнення та зменшить штрафи за відмову військовозобов'язаного від медичного огляду.

Про це повідомив член Ради Харківської обласної організації Союзу юристів України, нардеп Олександр Бакумов на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: ВЛК за новим законом: що треба знати військовозобов'язаним

За словами юриста, Комітет виключить запропоновані зміни до Кримінального кодексу України в законопроєкті №10379, які передбачають покарання для чоловіків призовного віку ув'язненням від 3 до 5 років за відмову проходити ВЛК. Штрафи за це будуть зменшені.

"У мене є достатньо підстав вважати, що Комітет виключить всі зміни до кримінального закону. Жодних змін. А розміри штрафів запропонованих проєктом в Кодекс України про адміністративні правопорушення будуть суттєво зменшені, дуже суттєво. Ніяких сотень тисяч гривень", - написав він.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з якимпризовний вік зменшується до 25 років.

  • Вас може зацікавити:

Бронювання від мобілізації за гроші: що вирішили нардепи

Як отримати відстрочку від мобілізації: зразок для подання заяви

Коли законопроєкт про мобілізацію винесуть на голосування: у Раді відповіли