RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Цирк поїхав разом з клоунами: в Мінкульті образилися на хейт через бронювання

У Мінкульті відреагували на хейт щодо бронювання працівників медіа та культури – там заявили, що це прояв неповаги до тих хто чесно та якісно виконує свою роботу.

Про це написав виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на своїй Facebook-сторінці.

"Як можна робити висновки про важливість закладу культури тільки за його назвою? Державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів України" — не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи", - заявив він.

Карандєєв наголосив, що це єдиний заклад, що організовує вистави у найвіддаленіших територіальних громадах, куди важко потрапити, де мешканці не мають можливості відвідувати культурні події. Особливість роботи цієї команди полягає в безперервних гастролях по всій Україні, тривалому перебуванні у відрядженнях, виїздах на території, які перебувають під окупацією, показах вистав у лікарнях, укриттях та інших непристосованих приміщеннях. Протягом 2023 року колектив провів 1510 вистав, які відвідали майже 145 тисяч глядачів у 17 областях України. За перші 2 місяці 2024 року вже було проведено 182 вистави в 14 областях.

Читайте також: В Україні хочуть мобілізувати засуджених: що пропонують в Раді

"Обов’язок влади - забезпечити сталість та хоча б мінімальну спроможність функціонування такого колективу, як і кожного іншого закладу культури, який, не зважаючи на виклики війни, не припинив свою діяльність, не розбігся по закордонах, а відповідально виконує своє мистецьке мобілізаційне завдання", - зазначив виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики.

Він також висловив свою думку щодо бронювання працівників медіа.

"Під час війни, коли ворог маніпулює громадською думкою в Україні та закордоном, поширює дезінформацію та відверту брехню – українські ЗМІ є джерелом правдивої інформації й опорою національної безпеки України. Тому частина працівників цієї сфери теж заброньована", - резюмував Карандєєв.

Нагадаємо, 8 квітня оголосили, що канали, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини", отримали статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Працівники цих каналів отримали відстрочки від мобілізації. Такий статус також було надано деяким циркам, музеям, заповідникам та ансамблям.

Раніше ми писали, коли Рада зможе розпочати розгляд законопроєкту про мобілізацію.

  • Вас може зацікавити:

Чи загрожує ухилянтам в’язниця: в Раді визначилися з покаранням

У Раді визначились, як каратимуть за порушення правил мобілізації і військового обліку

Мобілізація триває: кого із засуджених точно не призиватимуть