RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Чи замінить е-кабінет призовника похід до ТЦК: в Раді дали детальне пояснення

Електронний кабінет військовозобов’язаного, запровадження якого схвалив президент України Володимир Зеленський, підписавши відповідні зміни до закону, буде альтернативою фізичному відвідуванню ТЦК та СП. Тому навіть чоловіки, які перебувають за кордоном, зможуть дистанційно оновити дані у форматі онлайн.

Про це в інтерв'ю OBOZ.UA розповів народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Читайте також: Як оновити дані без візиту до ТЦК: що треба знати військовозобов’язаним

Веніславський зауважує, що військовозобов’язаний, який прийде оновлювати свої персональні дані, вже виконає один з кроків до формування електронної бази даних:

"Якщо людина прийде оновлювати свої персональні дані, то це теж є один з елементів формування електронної бази даних військовозобов’язаних, призовників і резервістів, закон про яку вже діє 10 років".

Він вказує, що електронний кабінет є добровільною ініціативою та виконує функцію альтернативи фізичного відвідування ТЦК та СП.

"... це є альтернативою фізичного приходу до ТЦК СП для оновлення даних, людина дистанційно з будь-якого місця України чи світу, якщо ми говоримо про перебування за кордоном, може актуалізувати свої дані, і вона виконає вимогу закону", – коментує він в інтерв’ю.

Нардеп зауважив, що наразі створення електронного кабінету є добровільною процедурою, а не зобов’язанням, проте держава зацікавлена у цьому процесі:

"Держава зацікавлена у створенні електронного кабінету військовозобов’язаного. Поки це добровільна процедура, тобто ми даємо людині вибір, якщо вона хоче, вона реєструє цей електронний кабінет".

Проте він також вказує, що необхідно долучатися до створення електронних кабінетів для кожного військовозобов'язаного, щоб нарешті "... вся база була оцифрована":

"Ми з представниками Міністерства оборони говорили, що держава має, фактично, також долучитися до створення цих електронних кабінетів для кожного військовозобов'язаного, щоб вся база була вже оцифрована".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які дані внесуть до е-кабінету призовника.

  • Вас також може зацікавити:

Порядок обліку: нардеп назвав ключову мету закону про мобілізацію

Зміни для українців за кордоном: як оновити дані у ТЦК і що вимагатимуть у юнаків

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.