RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Реєструвати не можна відмовитися? Коли запрацює е-кабінет військовозобов'язаного

Влітку в Україні планують запровадити електронний кабінет військовозобов'язаного, однак реєстрація у ньому поки що буде правом громадян, а не обов'язком.

Про це йдеться в матеріалі "РБК-Україна".

Як зазначають в Міноборони, електронний кабінет призовника створять для кожного військовозобов'язаного. Реєстрація у ньому буде добровільною.

Читайте також: Як оновити дані без візиту до ТЦК: що треба знати військовозобов’язаним

Мета такого сервісу - спростити актуалізацію особистих даних без відвідування ТЦК або ЦНАП, до яких усі військовозобов'язані громадяни мають з'явитися протягом 60 днів з дня набуття чинності нового закону про мобілізацію.

В Міноборони запевняють, що е-кабінет не буде пов'язаний з профільним міністерством. У нього можна буде зайти з будь-якого пристрою та у декілька кліків подати відомості про себе в електронному варіанті. Авторизація в е-кабінеті, ймовірно, відбуватиметься через BankID або Дія.Підпис. В електронному кабінеті після синхронізації підтягнуться усі дані військовозобов'язаного, зокрема місце прописки, дата народження, сімейний стан, відомості про членів сім’ї, відомості про освіту тощо. Також в Міноборони стверджують, що громадяни через сервіс зможуть підтвердити своє бронювання.

Ініціатори законопроєкту щодо посилення мобілізації пропонували відправляти електронні повістки через е-кабінет. Подібна ідея не знайшла голосів у Верховній Раді, тому цю правку відхилили.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, які дані внесуть до е-кабінету призовника.

Вас також може зацікавити:

Порядок обліку: нардеп назвав ключову мету закону про мобілізацію

Зміни для українців за кордоном: як оновити дані у ТЦК і що вимагатимуть у юнаків

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти