RU  UA  EN

Середа, 19 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 червня

Всі новини

В оборонному комітеті Ради "відкоригували" дані МОУ про "лише 15% військовозобов'язаних"

Голова Комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони і розвідки народний депутат Олександр Завітневич заявив, що наразі не можна говорити про те, що лише 15 % військовозобов’язаних оновили свої дані.

Про це він заявив в інтерв’ю BBC Україна.

Читайте також: Голова комітету Ради з нацбезпеки відреагував на чутки про заміну Сирського

"Це все теорія і прогнози. Всі спираються на цифру в якихось 5-7-10 мільйонів військовозобов'язаних. Це ті дані, які були на паперах, що лежали у військкоматах ще до повномасштабного вторгнення і навіть до 2014 року", - зазначив голова комітету.

Завітневич наголосив, що вже давно існувала вимога законодавства раз на рік приходити до ТЦК і оновлювати свої дані, зокрема проходити медичний огляд. Проте на практиці ні держава, ні громадяни цього не робили.

"Тому говорити зараз про 15 чи 20% – це така цифра, яка дуже-дуже теоретична. До того ж скільки у нас громадян виїхало – ніхто цього не знає", - резюмував він.

Раніше в Міноборони розповіли, коли в "Резерв+" з’явиться QR-код.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні і за кордоном: скільки військовозобов’язаних вже оновили дані в "Резерв+"

Баги "Резерву+": що робити, якщо застосунок показав статус розшуку

У додатку Резерв+ з'явиться ще одна функція

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.