RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Мати дітей Дурова звинуватила його в смерті її матері

Ірина Болгар, мати трьох дітей засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова, звинуватила його у смерті своєї мами.

Про це Болгар написала в Instagram.

Вона зазначила, що Дуров не поважав та обмежував її свободу, маніпулюючи правом не підписувати згоди на продовження адміністративних документів дітей та нехтуючи обов'язком утримувати та підтримувати дітей з метою тиску на неї.

"Я вибрала свободу, відмовившись від "дубайської золотої клітки", в яку мене заманювали збереженням колишнього рівня життя, прямо кажучи про це. І попри всі складнощі, жодного разу не пошкодувала про своє рішення. І зробила б той самий вибір ще раз. Я пишаюся тим, який приклад продемонструвала своїм дітям, будучи для них рольовою моделлю.

Моя мати рік тому померла від інфаркту, дізнавшись, у якому становищі ми були з дітьми. Незадовго до того я втратила і батька, який помер від раку. Не минуло й року після його смерті, як я втратила матір. Мені довелося тяжко. Це правда. Але я вистояла. З величезними втратами", - розповіла Болгар.

Болгар також поскаржилася на хвилю хейту на її адресу: "Люди звинувачують мене в тому, що я ініціювала судові процедури у Швейцарії, начебто для мене це було грою. Ви серйозно думаєте, що хтось подає до суду такі позови без нагальної потреби? Я була заблокована і паралізована в адміністративному відношенні, тому мені довелося звернутися за наданням повної батьківської опіки, щоб мати можливість терміново оновити адміністративні документи для моїх дітей... Я знала, що борюся з людиною, яка набагато багатша і могутніша за мене, але я робила це заради своїх дітей. Я боротимусь з ким завгодно, щоб захистити їх, чого б це не коштувало і чим би це не загрожувало. Будь-яка мати вчинила б так само... Рішення у кримінальних та цивільних справах були оприлюднені ще минулого року... Нині ці матеріали привернули увагу журналістів після затримання Дурова, і інформація про них потрапила до мережі. Зрештою, здається, що в сьогоднішньому світі винна мати-одиначка з трьома дітьми, яка відчайдушно бореться за своїх дітей. Але не тато".

Як повідомляв "Апостроф". Болгар подала на Дурова до суду у Швейцарії. Серед причин – невиплата аліментів.