RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Окупанти вивезли з Криму в Росію десятки українців: опубліковано відео

З окупованого Криму на територію Росії насильно вивезені 23 громадянина України.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на адвоката Романа Мартиновського.

Євпаторійський суд 13 лютого виніс рішення про депортацію з півострова 23 громадян України, яких вважають іноземцями і звинувачують у "незаконній трудовій діяльності".

За словами Мартиновського, особи всіх вивезених із Криму українців встановлені. На руках у адвокатів є практично всі рішення суду по цій справі.

"Ці рішення приймалися декількома суддями, але можна сказати, що практично всі вони написані в одному стилі. Ці особи працювали на реконструкції дитячого садка "Якір". Можна сказати, що, мабуть, була така масова акція, коли всі вони були затримані. Там буквально з різницею 5-10 хвилин були складені протоколи. І з такою ж різницею в 10 хвилин відбувалися судові розгляди", - розповів адвокат, додавши, що в судових рішеннях немає відсилань до того, що когось з цих людей представляв адвокат.

Всі затримані є жителями материкової України. На даний момент частина людей знаходиться в селі Новоукраїнське Краснодарського краю, друга частина – у місті Новочеркаську Ростовської області.

"Що стосується Новочеркаська, це місце, розташоване на околиці міста. Це місце ізольоване, обнесене парканом з колючим дротом, воно охороняється. Звідти неможна вийти. Там немає абсолютно вільного пересування по території. Там немає можливості вільно спілкуватися з близькими, це можна робити тільки з дозволу адміністрації. Проте, люди, які перебувають там, у певних випадках можуть дзвонити. Тобто їм іноді залишають мобільні телефони", - розповів Мартиновський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ФСБ заявило про затримання українця в окупованому Сімферополі.