RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Небезпечний препарат використовують уже 5 років: з'явилися нові подробиці трагедії в лікарні під Дніпром

Препарат, який був використаний для анестезії в лікарні міста Кам'янське Дніпропетровської області, внаслідок чого одна пацієнтка померла, а ще шестеро пацієнтів постраждали, вилучено з обігу.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на місцеве видання "Улюблене місто".

За даними управління охорони здоров'я Кам'янської міської ради, стан чотирьох із шести пацієнтів, які постраждали від неякісного препарату, на даний час задовільний, одного - середньої тяжкості, ще один пацієнт знаходиться у важкому стані. Всі вони проходять лікування в лікарні ім. Мечникова.

Про наслідки цього випадку були негайно повідомлені всі оперативні служби, після чого препарат вилучили з обігу.

"Препарат, на який виникли ускладнення, застосовується в Україні більше 5 років. Раніше ускладнень від дії препарату не виникало. Дії лікарів під час проведення оперативних втручань експертом МОЗ України з анестезіології визнані - професійними. За якість препарату відповідальність несе виробник", - сказала журналістам начальник управління охорони здоров'я Кам'янського міської ради Юлія Манаєнкова.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, ускладнення на препарат цієї серії з'явилися також у пацієнтів в місті Вінниця. У міністерстві створена комісія, яка з'ясує обставини нещасних випадків.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні набув чинності наказ, який змінив перелік медичних протипоказань до вакцинації.