RU  UA

Чорні вихідні авіації: у світі сталися одразу три великих авіакатастрофи

За минулі вихідні у світі сталися три масштабні авіатрощі. Військові літаки розбилися у Мексиці та Нігерії, а в США борт почав розсипатися просто під час польоту.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Мексика

У Мексиці загорівся військовий літак. За даними Міноборони країни, борт зайнявся у повітрі. Авіатроща забрала життя шістьох людей. Що стало причиною катастрофи, поки невідомо. Триває розслідування.

Нігерія

Семеро людей загинули внаслідок аварії військового літака у Нігерії. Він вилетів, аби врятувати 42 дитини, яких викрали зі школи-інтернату.

Аварія сталася неподалік злітної смуги у столиці Нігерії - Абуджі. Причиною падіння літака називають несправність двигуна.

США

У суботу, 20 лютого, у США в літака Boeing 777-200 загорівся двигун. Аварія сталася після вильоту борту з Колорадо. Літак почав розсипатися просто в повітри, а його уламки впали на житлові будинки. Дивом минулося без постраждалих. Пілот встиг повернутися і приземлитися в аеропорту Денвера.

У федеральному авіаційному управлінні США планують вивчити всі дані про безпеку літаків Boeing. Особливу увагу звертатимуть на лопаті вентилятора у двигуні, адже саме їхню несправність вважають причиною аварії.

Натомість у корпорації Boeing рекомендували всім авіакомпаніями призупинити експлуатацію лайнерів серії 777 до закінчення перевірки.