RU  UA

У Харкові горе-бандити попалися на гарячому: чим вони промишляли

У Харкові поліцейські затримали злочинне угруповання, яке збирало "данину" з бізнесменів. За три місяці зловмисники заробили 60 тисяч гривень.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

Затримані прикидалися громадською організацією та збирали гроші з підприємців, які займаються вивезенням сміття. За кожен виїзд машини за межі міста бізнесмени мали сплачувати зловмисникам по 100 гривень. Проте через деякий час вони підняли тариф до 200 гривень.

Якщо підприємці відмовлялися сплачувати гроші, то їм погрожували розправою. У такий спосіб злочинна банда заробляла близько двадцяти тисяч гривень щомісяця. Затримати зловмисників правоохоронцям вдалося під час передачі чергового траншу.

"Упродовж останніх трьох місяців зловмисники отримали від групи підприємців 60 тисяч гривень. У порядку ст. 208 організатора та одного з учасників злочинної групи було затримано одразу після отримання ними від групи підприємців чергового траншу - 18 тисяч гривень, які ті встигли розподілити між собою. За вимагання зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років", - наголосила речниця ДСР НПУ Наталія Калиновська.