RU  UA

Афера на 17 млн: в Україні викрили велику групу шахраїв

Правоохоронці спіймали вісьмох людей на шахрайстві. Зловмисники продали неіснуючих міндобрив і палива на 17 мільйонів гривень.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

За даними слідства, двоє чоловіків реєстрували фіктивні компанії. Аби липова торгівля йшла швидше, зловмисники найняли шістнадцятьох людей. Серед них були і громадяни Росії.

Ролі шахраїв були чітко розподілені: одні шукали покупців та оформлювали замовлення, інші - виводили гроші. На рахунку зловмисників 54 випадки шахрайства.

Правохоронці провели одночасно 58 обшуків у кількох областях та місті Києві. Вони вилучили дванадцять автомобілів преміум-класу, 50 тисяч доларів, зброю та боєприпаси, документи і чорну бухгалтерію. Затриманим загрожує до дванадцяти років в'язниці та конфіскація майна.

"Вони створювали так звані кол-центри, де перебували одразу декілька представників злочинної групи, які відповідали на телефонні дзвінки, спілкувалися з так званим замовником, майбутнім потерпілим. Після того, коли погоджувався покупець придбати цей товар, вони просили перерахувати значну кількість передоплати, яка сягала декількасот тисяч гривень та навіть до мільйона. Після чого, звичайно, товар не надходив, а телефони переставали працювати", - наголосив начальник Департаменту карного розшуку НПУ Вадим Дзюбинський.