RU  UA

Теракт в Малі, стрілянина в США і напад ведмедя в Росії: подробиці гучних трагедій

У понеділок, 21 червня, світ сколихнули одразу декілька моторошних інцидентів. У Малі терористи-смертники атакували французьких військових, у Росії ведмідь напав на туристів, а в США сталася стрілянина.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Атака терористів у Малі

Шестеро французьких військових поранили під час атаки бойовиків у Малі. Автомобіль із терористами-смертниками вибухнув поруч із французьким бронетранспортером біля бази в Гроссі, який приїхав на розвідувальну місію. Поранення отримали і чотири місцевих мешканці, серед яких дитина.

У серпні 2014 року Франція розпочала військову операцію "Бархан" для боротьби з ісламістськими угрупованнями в Малі, Буркіна-Фасо, Мавританії, Нігері і Чаді. Вона стала фактичним продовженням операції "Сервал". Її французькі військові проводили в 2013-2014 роках у Малі.

У чинній кампанії задіяні 5 тисяч людей.

Напад ведмедя у Росії

У Росії ведмідь напав на туристичну групу в національному парку "Ергаки" в районі містечка Ведмеже озеро. Він пошматував підлітка і травмував дорослого чоловіка.

У туристичній групі перебували 13 людей. Як саме трапилася трагедія, поки не відомо. За попередніми даними, загиблий хлопчина був носієм речей відпочивальників.

Зараз рятувальники виводять групу з маршруту.

Стрілянина в США

Під час стрілянини в американському штаті Колорадо загинули троє людей. Відомо, що нападник застрелив поліцейського та випадкового перехожого. Після цього його ліквідували правоохоронці, які прибули на підмогу.

Стрілянина сталася ввечері просто біля входу в публічну бібліотеку. Чому нападник відкрив вогонь, поки що невідомо.

Також у районі, де сталася стрілянина, повідомляли про можливу вибухівку в автомобілі. Чи пов'язані між собою ці інциденти, ще встановлюють.