RU  UA

Погрожували, залякували і спалювали: в Харкові знешкодили банду вимагачів

У Харкові викрили банду, яка вимагала від підприємців платити данину, а від компетентних органів - вигідних рішень. Жертвами порушників стали правоохоронці, судді та підприємці.

Подробиці - в ефірі Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

Спочатку зловмисники погрожували і залякували жертв, а потім спалювали автівки. Учасниками банди виявилися раніше судимі мешканці Харківщини. Зловмисникам від 36 до 47 років. Вказівки порушники отримували від людей, які мають вплив у кримінальних колах.

У так званих "списках замовлених" опинився і працівник поліції Харківщини. Спочатку йому надсилали погрози, а потім, за вже відомою схемою, знищили автівку. Поплатилися майном також судді і місцеві підприємці.

"Родина з Харківщини відмовилася сплачувати данину місцевому криміналітету від прибутку з бізнесу. Результат помсти - два вщент спалених автомобілі. Така ж участь чекала і на одну з судей харківського суду. Спочатку жінці на вулиці плеснули в обличчя зеленкою, а згодом, коли вона не ухвалила потрібне кримінальникам судове рішення, її автівку спалили", - наголосила речниця ДВБ НП України Олеся Бойко.