RU  UA

У ЗСУ заявили про звільнення 13 населених пунктів

Українці продовжують наступати не лише у Харківському, а й у Херсонському напрямках – на півдні країни ЗСУ звільнили 13 населених пунктів та нищаться склади ворога.

Про це в ефірі Апостроф ТВ заявила Наталія Гуменюк, керівниця прес-центру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь".

Вона розповіла, що минулої доби ворог двома штурмовими групами промацував оборону ЗСУ, з підтримкою танків та "броні", але змушений був відступити. Окрім цього, гарячою була ніч на Нікопольскому напрямку – було 6 обстрілів з РСЗО та артилерії. Гуменюк також зазначила, що українці продовжують тримати шляхи та переправи під вогневим контролем.

"Антонівський міст як і раніше непроїзний, але спроби влаштувати понтонні переправи продовжуються. Ми чекаємо, поки ворог вантажиться, і тоді працюємо по ньому", - пояснила керівниця прес-центру.

При цьому, звільнено вже 13 населених пунктів, але зважаючи на те, що противник активно працює артилерією, проводить ракетні атаки, а Україна проводить фільтраційні заходи, назви поки не повідомляються.

"Ми відправляємо "інформаційні снаряди" в бік підрозділів ворога – вони отримують повідомлення, як правильно діяти, щоб не бути покаліченими, бо після їх звірств населення жадає помсти. Але ми дотримуємось МГП, та цивілізовано все робимо, пояснюючи окупантам, як їм скласти зброю та перейти в обмінний фонд. Часто їх командири самі проводять таку роботу розуміючи, що іншого виходу немає", - резюмувала Наталія Гуменюк.

Раніше ми писали, що ЗСУ звільнили від окупантів ще п'ять селищ на Херсонщині.