RU  UA

Росіяни влаштовують самогубні штурми і зізнаються, що у них є лише два варіанти

Російська армія продовжує "м'ясні" штурми українських позицій, намагаючись досягти локальних успіхів. Командири окупантів залякують їх розстрілом і тюрмою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" четвертої бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії Андрій Отченаш.

"Штурми продовжуються, вони намагаються отримати якісь локальні досягнення, але в них нічого не виходить. І це дуже часто виглядає як якісь самогубні атаки через те, що як тільки ми бачимо якесь просування або будь-який рух ворога, ми одразу штурмуємо їх і намагаємось знищити саме безпілотними авіаційними комплексами. Ми володіємо інформацією від полонених, що в них є два варіанти – або вони просто йдуть на штурм, або їх лякають вбивством та тюрмой", - розповів нацгвардієць.

Він зазначив, що в останній період часу ворог намагається економити техніку, тому що розуміє, що будь-які штурмові дії призводять до великих втрат техніки.

"В декількох штурмах вони використали техніку як таксі – обшивали техніку металевими конструкціями, в неї садили величезну кількість піхоти. Ми знищували цю техніку скидами, техніка підривалася на мінах, відповідно їхній особовий склад, який знаходився всередині, абсолютно не був готовий до бою, оскільки отримав велику кількість контузій, поранень тощо і просто знищувався надалі безпілотними авіаційними комплексами", - сказав Отченаш.

Він підкреслив, що наразі БПЛА всіх типів роблять максимально велику користь на фронті, оскільки вони закривають буквально всі напрямки.

Як повідомляв "Апостроф", російські військові активізували штурми у Харківській області з метою захоплення населеного пункту Борова та виходу на межі Луганської області.