RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Skoda презентувала гоночне авто із 289-сильним турбомотором: фото

Компанія Skoda представила найшвидшу Skoda Fabia RS Rally 2, яка стала ралійною версією хетчбека В-класу - тепер вона має повний привід та 290 кінських сил. Вже наступного року автомобіль візьме участь у чемпіонаті світу з ралі.

Про це повідомили в пресслужбі компанії Skoda.

Зараз хетчбек Skoda Fabia RS Rally 2, оснащений 1,6-літровим турбомотором та складною повнопривідною трансмісією, проходить випробування, і вже в 2023 році він візьме участь у світовому змаганні. В основі мотора - 2,0-літрова четвірка Volkswagen Golf GTI. Попри менший об'єм, двигун надзвичайно потужний, адже розвиває 290 к. с. і має крутний момент 430 Н∙м. Максмальна швидкість обмежена на 200 км/год, оскільки в ралі рідко розганяються до такої позначки на спідометрі.

Фото: Skoda

Новий автомобіль має розширені колісні арки, які вказують на збільшену колію, а обвіс та антикрило повинні покращити аеродинаміку. До того ж додаткові повітрозабірники оптимізують охолодження двигуна та гальм.

Фото: Skoda

Водночас у салоні тепер є спортивні сидіння та кермо, там встановили трубчастий каркас безпеки, а для зниження ваги прибрали частину обробки, шумоізоляцію, задні сидіння, кондиціонер та аудіосистему.

Разом з цим ралійний хетчбек отримав 5-ступінчасту секвентальну КПП і повний привід із функцією відключення передньої або задньої осі. Також автомобілю зміцнили підвіску та встановили збільшені дискові гальма діаметром 355 мм спереду і 300 мм ззаду.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як виглядає експериментальний Bugatti Bolide, який має потужність двигуна у 1850 кінських сил.