RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чому в мороз краще не ставити авто на ручне гальмо: досвідчені водії вказали, в чому небезпека

З приходом морозів питання безпеки експлуатації автомобіля стає особливо актуальним. Водії повинні уважно ставитися до рекомендацій щодо використання ручного гальма у зимових умовах.

"Апостроф" розповідає, чому взимку не потрібно ставити автомобіль на стоянкове гальмо, і які ризики можуть виникнути.

Читайте також: Готуємо авто до зими: сім важливих порад водіям

Старі моделі автомобілів, такі як Жигулі, Москвичі та Волги, оснащені задніми гальмами барабанного типу. Тому використання ручного гальма в зимових умовах, особливо на нічній стоянці, могло призвести до замерзання гальмівних механізмів. Це зумовлено особливостями конструкції - скупчення вологи між гальмівною колодкою та барабаном під час стоянки могло призвести до утворення льоду, що робить механізм нерухомим.

Зазначимо, що сучасні автомобілі в основному оснащені передніми і задніми дисковими гальмами, що певною мірою знижує ризик примерзання гальмівних механізмів. Дискова система більш ефективно відводить вологу та розсіює тепло, запобігаючи замерзанню.

Але, можливість попадання вологи в критичні компоненти важливо враховувати, особливо в автомобілях, де механізм ручного гальма може бути схильний до зносу і пошкоджень. Замерзлий трос, що з'єднує важіль ручника та механізм приводу колодок, може спричинити проблеми з відпуском гальм. Щоб уникнути неприємних ситуацій в холодну пору року, рекомендується використовувати паркування на автоматичній коробці або залишати автомобіль на передачі в механічній коробці передач. Це дозволить уникнути замерзання гальмівних механізмів та забезпечить можливість безпечного виїзду вранці.

Раніше "Апостроф" писав, коли експерти радять міняти гальмівну рідину в автомобілі.

  • Вас також може зацікавити:

Голка в салоні авто: навіщо вона потрібна

Буде багато проблем: чому довгий простий шкодить автомобілю

Навіщо потрібна прищіпка в авто: досвідчені водії розкрили секрет