RU  UA

Меценатство в Україні підтримають на рівні закону: Володимир Зеленський дав Раді доручення

Президент Володимир Зеленський доручив Верховій Раді розробити закон “Про меценатство для культури”.

Про це в ефірі ранкового шоу “Національний ранок” на Апостроф TV заявив народний депутат від партії “Слуга народу” Павло Сушко.

“У мене є дуже гарна новина: президент зробив спільну нараду із кінематографістами. Я був присутній на цій нараді. І він доручив депутатам розробити закон “Про меценатство для культури”, - каже Сушко.

"У минулому скликанні парламенту проект закону "Про підтримку кінематографії" депутати довгий час ігнорували, переносили, але все ж у результаті прийняли. Сьогодні, я як глава профільного підкомітету з питань кінематографу, ініціював зміни до цього закону, які дозволять українському кіно стрімко розвиватися. разом з робочою групою ми напрацювали комплексні поправки до закону. найближчим часом будемо реєструвати документ у Верховній Раді", - додав нардеп.

Меценатство – це світова практика розвитку та відродження сфери культури. Ця практика розповсюджується на фінансову підтримку закладів культури та освіти, заснування нових театрів, галерей мистецтва, нових навчальних закладів, підтримку мистецької діяльності акторів, поетів, художників тощо. Чимала кількість об’єктів культурної спадщини відновлюються та існує за рахунок саме меценатів.