RU  UA

Сніг у Києві: чи готові комунальники до зимового сезону

17 листопада у Києві випав перший сніг, а вже цієї ночі поліція зафіксувала близько пів сотні аварій. Комунальники одразу беруться розчищати дороги, аби убезпечити людей. Та чи готові вони до зими цього року?

Подробиці – у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Перший сніг – це не тільки проблеми для автомобілістів, але й робота для комунальних підприємств. Деякі бригади першими виїжджають боротися зі снігом на дорогах.

"Як забезпечити хоча б проїзд який-небудь в екстремальних ситуаціях, то дві бригади вистачить. Однією не зробиш нічого", - наголосив водій бригади Олексій.

Щойно сніг припорошує дорогу, Олексій одним із перших береться до роботи. У цій справі чоловік вже близько 10 років. Зазвичай комунальники працюють бригадою, де є щонайменше дві машини у колоні.

Робоча зміна Олексія починається вдосвіта. Поки місто починає прокидатися, усі дороги вже розчищені від снігу. Попри це водій зізнається, що роботу свою дуже любить.

"Шкода, що снігу нема. Воно цікавіше, коли гарно так хоча б. А пухкий сніг – це так гарно, коли їдеш на швидкості", - розповів водій.

Чоловік працював на трьох автомобілях. І хоч на останньому проїхав всього тисячу кілометрів, переконаний, що цей транспортний засіб - найкращий.

"Перед цим в мене був КРАЗ 65-10, він такий же, відвал трохи більший, але він не зручний. З ним дуже важко працювати. Цей менший, легший, не так машина закльовує носом. Набагато зручніший цей відвал", - додав Олексій.

Фото: УНІАН

Кожен такий автомобіль не лише розчищає дороги, але й посипає їх піском та сіллю, аби не були слизькими.

В "Укравтодорі" запевняють, що таких запасів цьогоріч вистачає, тож проблем зі снігом на шляхах не буде.

"Цей запас солі, який в нас накопичений - 165 і 850 тисяч тонн посипного матеріалу - його достатньо при таких погодних умовах на півтори зими. При складних погодних умовах його достатньо на один період", - заявив начальник управління експлуатації та безпеки дорожнього руху Олег Федоренко.

Зазначимо, що лише вчора на столичні дороги виїхали близько 400 одиниць техніки, аби забезпечити автомобілістам чисту, а головне - безпечну дорогу.