RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вчені виявили на МКС невідомі бактерії - вони допоможуть освоїти Марс

У випробувальних центрах на борту МКС знайшли чотири штами бактерій, які можуть сприяти зростанню рослин на Марсі.

Про це повідомляє видання Express.

Один з штамів - Methylorubrum rhodesianum - вже був відомий вченим раніше, але три були визначені як "нові види". Їх назвали IF7SW-B2T, IIF1SW-B5 і IIF4SW-B5.

Види Methylobacterium сприяють зростанню рослин і зазвичай зустрічаються в грунтах на Землі. Вчені вважають, що дані бактерії можуть допомогти створити "паливо", необхідне для росту рослин на Марсі, куди прибудуть люди.

Відомо, що грунт на Землі і на Марсі значно відрізняється. На Землі в ньому більше вологи, що підходить для росту рослин. Але вчені встановили, що створення стійкого палива, здатного протистояти суворому марсіанському середовищу, може допомогти в колонізації Червоної планети.

Доктор Кастурі Венкатесваран і доктор Нітін Кумар Сінгх заявили, що виявлені бактерії допоможуть вирощувати урожай на Марсі.

"Щоб вирощувати рослини в екстремальних місцях, де ресурси мінімальні, необхідна ізоляція нових мікробів, які допомагають стимулювати ріст рослин в стресових умовах", - стверджують вони.

У той же час вчені NASA додали, що необхідно буде провести додаткові тести, щоб визначити, чи підходять ці види бактерій для росту рослин на Марсі.

Як повідомляв "Апостроф", 17 березня в Національному аерокосмічному агентстві (NASA) США нагадали, яким "побачив" поверхню сусідньої з Землею планети Венери радянський космічний апарат в 1982 році.