RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

За крок до катастрофи: в льодах Антарктиди виявили небезпечну знахідку

Вчені, які виявили сліди стародавньої цивілізації в австрійській соляній шахті, дійшли висновку, що розташовані в Антарктиді вулкани становлять суттєву загрозу життю на Землі.

Про це пише британське видання Express.

Читайте також: В Індонезії прокинувся вулкан "судного дня": відео виверження

"Виверження вулкана Біг-Бен на острові Херд, який розташований в 1500 км від Антарктиди, змусило вчених задуматися про потенційну небезпеку для людства. Всього в Антарктиді налічується близько 100 вулканів. Вони заховані під льодом на глибині близько 2 км. Наразі вчені не бачать загрози від одного з найбільших вулканічних регіонів світу, але у майбутньому він може стати причиною справжньої катастрофи", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що зараз лише два антарктичні вулкани активні – це гора Еребус та острів Десепшн. Обидва унікальні за своєю геологічною будовою та відрізняються від багатьох інших у всьому світі.

Професор вулканології в Університеті Лестера Джон Смеллі заявляє, що будь-яка активність цих вулканів може призвести до танення великої кількості льоду. Вода повільно стікатиме в океан і підніме його рівень. За даними вчених, близько 80 відсотків світових запасів прісної води знаходяться в Антарктиді, і за її танення глобальний рівень моря підніметься приблизно на 60 метрів. Земля стане непридатною життя. В міру того, як вулкани остигають і кристалізуються, їх магматичні джерела виявляються під тиском, а вага порід над цим осередком перешкоджає бурхливому виходу вулканічних газів при виверженні.

Раніше "Апостроф" писав, що біля узбережжя Танзанії виявлено руїни мультикультурного міста Кілва Кіссівані, яке процвітало в Х столітті н.е.

Вас також може зацікавити:

Українці в серпні зможуть побачити зорепад: вчені назвали дати

У Таїланді відкрили новий вид динозавра зростом всього 60 см: фото

Система течій дасть збій: до 2060 року очікується похолодання в Європі та ще більша спека в тропіках