RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Схожі на птахів: в Монголії виявили новий вид динозаврів-драконів, фото

У Монголії вчені відкрили новий вид динозавра, який зберігався понад 70 мільйонів років. Маленький динозавр, ймовірно, оперений, отримав назву Jaculinykus yaruui, або "швидкий пазуристий дракон".

Про це пише журнал PLOS ONE.

Читайте також: У США жінка випадково знайшла кістки динозавра, який був предком Лохнеського чудовиська: відео

Експерт з динозаврів з Музею природознавства професор Пол Барретт відзначає, що цей новий вид був виявлений у монгольській пустелі Гобі, яка вважається одним із найбагатших джерел скам'янілостей динозаврів у світі. Перші яйця динозаврів були виявлені тут сторіччя тому, а також інші відомі види, як овіраптор, протоцератопс та велоцераптор.

"Монголія багата пізньокрейдовими породами, які дають детальне уявлення про кінець ери динозаврів". Скам'янілості динозаврів у регіоні збереглися добре і виглядають добре, коли їх дістають із каміння охристого кольору”, - розповів Барретт.

Серед багатьох динозаврів у регіоні також знайдені альвареззавриди - група динозаврів, які мають схожість із птахами. Їхні характеристики, такі як легкий череп, невеликий розмір тіла та кільцеподібна грудна кістка, дозволяють вченим розглядати їх як родичів сучасних птахів. Ці тварини досягали близько метра заввишки і набирали вагу близько 30 кг. Їхньою головною відмінністю була незвичайна будова скелета. Так, у динозаврів було повернено шию та хвіст, а задні кінцівки підвернуто під таз.

Раніше "Апостроф" писав, що вчені знайшли можливого предка птерозаврів у Бразилії.

  • Вас також може зацікавити:

У Болгарії археологи виявили останки тварин, які жили 83 мільйони років тому: фото

Вчені реанімували хробака, якому 46 тисяч років: фото та відео

У Таїланді відкрили новий вид динозавра зростом всього 60 см: фото