RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

НМТ-2024: календар і всі подробиці участі в тестуванні

Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план організації та проведення Національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2024 році, необхідного для вступу до закладів вищої освіти.

Про це йдеться у відповідному наказі міністра.

Читайте також:"Йдуть дискусії": нардеп про скасування відстрочки 30-річним студентам від мобілізації

Тестування проходитиме у дві сесії - основну та додаткову:

  • основна пройде з 14 травня до 25 червня;
  • додаткова - з 11 по 19 липня.

Також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь в НМТ: основний та додатковий.

  • Основний триватиме з 14 березня до 11 квітня включно. А до 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (наприклад, вибрати інший предмет чи населений пункт в Україні/за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).
  • У додатковий період (10-15 травня) зможуть зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які з поважних причин не змогли цього зробити під час основного періоду реєстрації. Також у цей час зможуть подати документи ті, хто отримав відмову під час реєстрації в основний період. Зміни до реєстраційних даних вони зможуть вносити до 19 травня.

З 8 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування після 8 липня. Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій - до 26 липня.

Завантажити графік НМТ можна у форматі PDF.

Також, стало відомо , скан-копії яких документів знадобляться вступникам для реєстрації на НМТ-2024. Зокрема, усі документи можна поділити на основні, які знадобляться для реєстрації всім без винятку, і додаткові, які майбутні вступники мають подати за певних умов.

Так, майбутнім абітурієнтам необхідно буде обов’язково завантажити у свій електронний кабінет скан-копії:

  • паспорта або іншого документа, що посвідчує особу (на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ);
  • документа, що підтверджує інформацію про освіту: для цьогорічних випускників - це довідка з місця навчання, а для випускників минулих років - свідоцтво про повну загальну середню освіту;
  • картки платника податків або паспорта громадянина України, куди внесені дані про РНОКПП.

У деяких випадках вступники мають додати до реєстраційної заяви електронні копії:

  • свідоцтва про зміну імені, шлюб або розірвання шлюбу (якщо в документах є розбіжності в персональних даних);
  • медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов для проходження НМТ за формою № 086-3/о, затвердженою наказом МОН і МОЗ №1027/900 від 29 серпня 2016 року (для осіб з особливими освітніми потребами);
  • перекладу документів українською мовою, які були надані для реєстрації (переклад має бути нотаріально засвідчений; для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);
  • документа, який містить інформацію про причину невнесення інформації про РНОКПП;
  • документа, що підтверджує причину, яка унеможливлює участь в основних сесіях НМТ.

Звертаємо увагу, що кожна електронна копія документа (відсканована чи сфотографована) має бути окремим файлом у форматі .png або .jpg розміром не більше 1 Мб. Після успішної реєстрації та її підтвердженням регіональним ЦОЯО майбутні абітурієнти зможуть сформувати персональний сертифікат для участі в НМТ. Ця функція стане доступною не пізніше ніж через сім календарних днів з дня надсилання інформації на обробку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні студенти в академічній відпустці підлягають призову на військову службу на особливий період, якщо в них немає підстав для відстрочки.

  • Вас також може зацікавити:

Чи скасують відстрочку для "літніх студентів": в Раді дали пояснення

Студентам-бюджетникам готують важливі нововведення: зміни сподобаються не всім

Кількість студентів-"пенсіонерів" зросла у 23 рази: як військовозобов’язані ховаються від призову