RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Єгипті археологи знайшли частину статуї фараона Рамзеса ІІ: фото унікального артефакту

На півдні Єгипту археологи дістали дивовижну знахідку. Їм вдалося розкопати верхню половину статуї єгипетського фараона Рамзеса II

Про це повідомило Міністерство туризму та старожитностей, пише The national news.

Читайте також: В Єгипті археологи знайшли мумії з золотими язиками: що вони символізують

Як зазначається, відкриття єгипетсько-американської археологічної місії доповнює статую після виявлення майже століття тому нижньої половини в тому ж районі. Йдеться про регіон Ашмунейн провінції Аль-Мінья. Розкопав її у 1930 році німецький археолог Гюнтер Редер.

Верхня частина має висоту 3,8 метра і зображує голову, плечі та верхню частину тулуба Рамзеса II.

Фараон має подвійну корону, що вказує на його правління як Верхнім, так і Нижнім царствами Єгипту. Також на передній частині корони зображена кобра, що є символом королівської влади в Стародавньому Єгипті.

Вже є дані попереднього сканування вапнякового блоку. Воно підтверджує, що верхня половина знахідки дійсно є частиною статуї Рамзеса II.

Після з’єднання двох частин статуя, як очікується, матиме сім метрів.

Єгипетська команда, яка працювала під керівництвом Вищої ради старожитностей і з колегами з місії Університету Колорадо, минулого року почала розкопки в Ашмунейні, щоб знайти релігійний комплекс, який, як вважають, відноситься до епохи Нового царства Єгипту (1550-1070 рр.). до н.е.), перш ніж через кілька століть зруйнуватися під час римського панування.

"Хоча ми не знайшли комплекс, який спочатку шукали, така важлива статуя є ознакою того, що ми копаємо в потрібному місці... Очікуються більш помітні відкриття", - повідомив представник відділу старожитностей, який спостерігав за розкопками, Адель Окаша.

Рамзес II, також відомий як Рамзес Великий, був третім фараоном 19-ї династії Єгипту і правив з 1279 по 1213 рік до нашої ери.

Статуї Рамзеса II, фараона, який найдовше правив, і однієї з найбільш зображених постатей Стародавнього Єгипту, приваблюють відвідувачів до низки історичних місць країни, зокрема до подвійних храмів Абу-Сімбел у найпівденнішій провінції Єгипту Асуан.

Чотири гігантські статуї Рамзеса II, розташовані збоку від головного входу, кожна заввишки 20 метрів, здобули міжнародну популярність у 1960-х роках під час операції з перенесення храмів на висоту, щоб запобігти їх затопленню озером Насер.

Місто Ель-Ашмунейн на західному березі Нілу було відоме в стародавньому Єгипті як Кхемну, а в греко-римську епоху було регіональною столицею Гермополіс Магна.

Раніше ми писали, що в Єгипті археологічна група, яка проводила розкопки у стародавньому морському порту, натрапила на цікаву знахідку - статую Будди, датовану ІІ століттям нашої ери.

  • Вас також може зацікавити:

Може переписати історію язичництва в Європі: археологи зробили захопливе відкриття і показали фото

В Греції розкопали храм богині Артеміди, якому 2,7 тисячі років: знайдені артефакти вразили навіть вчених, фото

В Середньовіччі на могилах влаштовували бенкети: британські археологи знайшли ритуальні артефакти, фото