RU  UA

У Авакова знайшли ще одного винного в інциденті зі спробою згвалтування журналістки "Інтера"

У міністра внутрішніх справ Арсена Авакова знайшли ще одного винного в інциденті з побиттям і спробою згвалтування журналістки «Інтера» Анастасії Луговий в потягу «Маріуполь - Київ» 31 липня.

Інцидент прокоментував 4 серпня в ефірі Апостроф TV заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він дав зрозуміти, що «Укрзалізиця» і її співробітники в даному випадку теж винна сторона.

«В« Укрзалізниці »в першу чергу співробітники самі повинні реагувати на будь-які порушення. Це компанія, яка повинна зробити в кожному поїзді та вагоні відеоспостереження. Всі провідники повинні бути детально проінструктовані щодо того, що вони зобов'язані робити в разі насильницьких дій. Мені відомо, що людина, яка минулого тижня напала на дівчину в поїзді, знаходилась в потягу незаконно і їхала там "зайцем"», - заявив Геращенко.

«Як ви думаєте, чи буде провідник зупиняти людини, якщо йому цей же людина заплатила гроші? З цієї причини будуть звільнені провідники в потязі. На жаль, в «Укрзалізниці» продовжують продавати квитки "наліво". До речі, всі громадяни при купівлі квитків повинні вказувати своє прізвище. І якби нападника не затримали, то поліції потрібно було ще знайти людину, так як ніяких даних на нього не було», - зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

Геращенко додав, що МВС обговорює з «Укрзалізницею» питання того, щоб в поїздах були поліцейські.

«Компанія повинна сама фінансувати подібні методи безпеки, адже потяги не є громадським місцем. Але все ж ми будемо допомагати «Укрзалізниці» навести порядок в потягах», - заявив заступник міністра внутрішніх справ.

Раніше з'явилися нові відомості про здоров'я телеведучої Анастасії Луговий, яку чоловік побив і намагався згвалтувати в поїзді при її дитині.