RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Захід міг би закрити на це очі: у Росії розповіли, як Путін загнав себе в глухий кут з захопленням Криму

Президент Росії Володимир Путін не може піти на компроміс із Заходом щодо розміну відходу з Донбасу на закриття очей на анексію Криму через його образу великого вождя "російського світу".

Про це "Апострофу" заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

"Розумієте, він настільки підняв ставки, що не знає, як зробити якісь елементарні кроки. Наприклад, якщо б він реально пішов з Донбасу, залишившись в Криму - це не дуже сподобалося б Україні, а Захід б вітав. Ніхто це, звичайно ж, не визнає, але Захід закриє на це очі на деякий час. Згадаймо, як було з Прибалтикою. Штати адже ніколи не визнали анексію Прибалтики (Радянським Союзом, - "Апостроф"). Але він навіть на це не може піти, тому що створив собі образ великого вождя "російського світу", і будь-крок до якогось компромісу буде розглядатися як його поразку і він не втримається навіть у своїй бригаді. У нього дуже складне становище", - підкреслив російський політолог.

При цьому, говорить він, Путін розуміє, що для РФ може обернутися масштабний наступ на Україну.

"У нього є грамотні військові та дипломати, які розуміють, чим закінчиться масштабна ескалація війни в Україні, скажімо, похід на Маріуполь або, не дай Бог, на Київ. Йому зараз не до цих речей. Для нього головне - як-небудь протриматися у владі. А як і на чому – він не знає", - відзначив Він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Світ на межі вирішального удару по Путіну, Кремлю не до війни в Україні - Андрій Піонтковський