RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​NASA відправить вертоліт на супутник Сатурна, подібний до Землі

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (НАСА) планує відправити до супутника Сатурна, Титану, безпілотний вертоліт.

Про це повідомляється на сайті управління.

До завдань автономної гвинтокрилої машини буде входити дослідження хімічних процесів, подібних до тих, що сприяли зародженню життя на Землі.

На думку вчених, умови на Титані багато в чому схожі із земними - на супутнику Сатурна дмуть вітри, течуть річки, є моря і озера, що складаються з метану, але середня температура незрівнянно нижча - мінус 179° С.

"Літати на Титані насправді легше, ніж на Землі. Атмосфера на поверхні супутника в чотири рази щільніша, ніж на нашій планеті, а гравітація становить лише близько однієї сьомої гравітації на Землі", - повідомила керівник дослідницької місії Елізабет Тартл з Лабораторії прикладної фізики університету в Меріленді.

Вертоліт обладнають вісьмома роторами, енергію він буде отримувати від багатоцільового радіоізотопного термоелектричного генератора (MMRTG), який перетворює в електрику тепло, що виділяється при розпаді радіоактивних матеріалів.

БПЛА відправлять до Титану в 2026 році. Політ до супутника Сатурна, за розрахунками фахівців, займе 8 років. Вартість місії оцінюється в один мільярд доларів.

Як повідомляв "Апостроф", космічне агентство США NASA відправить місію на "золотий" астероїд Головного поясу, відомий як (16) Психея, в 2022 році.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ Тема: Наука
Теги: NASA, титан