RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

У США знайшли двохметрову рибу-сонце - одну з найбільших цього виду: фото

У США на берег викинуло гігантську рибу-сонце - ймовірно, вона є найбільшою серед усіх знайдених риб цього виду.

Про це повідомляє "livescience".

Так, гігантську рибу з круглим тілом, величезними плавниками та опуклими очима, місцеві мешканці знайшли 3 червня, коли прогулювалися уздовж узбережжя Орегону, на пляжі в Ґіргарті. Зазначається, що риба завдовжки 2,2 метра ймовірно є найбільшою з усіх відомих видів.

Сонячна риба є одним із трьох видів сонячних риб роду Mola. Іншими двома є морська сонячна риба (Mola mola), найпоширеніший вид, і морська сонячна риба (Mola alexandrini). За інформацією Американського музею природної історії, всі три види можуть досягати довжини близько 3,3 метра і ваги до 2,3 тонни (2300 кілограмів).

Читайте також: Могла дихати повітрям? Вчені знайшли рибу з ніздрями, яка жила 380 млн років тому

Сонячна риба харчується на глибині від 200 до 600 метрів, споживаючи медуз, дрібну рибу та ракоподібних. Під час полювання температура води може опускатися нижче 10 градусів за Цельсієм. Відповідно до дослідження 2015 року, їх іноді можна побачити на поверхні моря, де вони нагріваються на сонці, щоб відновити температуру тіла після глибоких занурень для полювання.

На відміну від інших видів роду Mola, у яких уздовж тіла є хребти та канавки, сонячна риба-шапочка має гладке тіло і клавус — товсту шкірну мочку на задній частині, яка функціонує як кермо для керування під час плавання.

Нагадаємо, знахідка скам'янілостей віком 30 мільйонів років, пролила світло на походження ехолокації у китів і дельфінів.

  • Вас також може зацікавити:

Вчені виявили на дні Антарктиди невідому науці істоту: ці морські павуки дихають ногами, фото

Розміри вражають всіх: вчені знайшли зуб найбільшої акули в світі

Вчені вперше за 27 років убачили рідкісну рибу з "руками": фото