RU  UA

Проміжні вибори в США: підтримка України збережеться

Незалежно від результатів виборів до Конгресу США, американці, скоріше за все, продовжать допомагати Україніу боротьбі проти російської агресії.

Таку думку в етері Апостроф TV висловив політтехнолог Ярослав Макітра.

Експерт зазначає, що деякі соціологічні дослідження свідчать про те, що перемога може бути за республіканцями. Це може ускладнити процес надання допомоги Україні, адже риторика республіканців більше зосереджена на внутрішніх питаннях Сполучених Штатів. Наразіподібний сценарій малоймовірний. Можуть виникнути певні труднощі, але підтримка точно збережеться. На цьому наголошують безпосередньо представники Республіканської партії США.

"Якщо проаналізувати ЗМІ, деякі з них писали, що у нас не буде HIMARS, не буде тієї чи іншої допомоги. Подібна негативна інформація інколи публікується в ЗМІ. Часто така навмисно подана інформація вуалює певні конкретні дії, створює інформаційний шум. Тому не раджу мислити на рівні заголовків та сприймати їх як загальну зміну курсу чи поразку", - каже Макітра.

"Звісно, частина Республіканської партії США, так звані трампісти, ставлять під сумнів необхідність надавати допомогу Україні. Але треба розуміти, що це внутрішня політична риторика. Деякі речі з'являються в ЗМІ, щоб сподобатися виборцям і набрати певні бали. Бо завдання республіканців як опозиції – це критика діючої влади. Тому тут контекст не український, а виключно внутрішній, американський", - резюмує політтехнолог.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Росія намагається втрутитися в результати проміжних виборів до Конгресу США, щоб знизити рівень підтримки України.