RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Конгресі обіцяють розблокувати допомогу Україні, але є нюанс

Нижня палата Конгресу США вирішила розробити свій власний законопроєкт щодо допомоги Україні. Документ суттєво відрізнятиметься від документа, який схвалили американські сенатори місяць тому.

Про це повідомляє видання The Hill.

На зустрічі із сенаторами-республіканцями спікер Палати представників Майк Джонсон сказав, що Сполучені Штати мають надавати військову допомогу Києву не безкоштовно, а в кредит чи за ленд-лізом. Також він припустив, що для фінансування військової допомоги можна використати заморожені активи РФ.

Читайте: Республіканці придумали альтернативну схему допомоги Україні: у Білому домі невдоволені

Як зазначив політик, таким чином допомога Україні не фінансуватиметься коштом американських платників податків.

Фото: ABC Chicago

"Ніхто не хоче, щоб Володимир Путін узяв гору. Я думаю, що він не зупиниться на Україні та піде далі в Європу", - наголосив Джонсон, підкресливши, що у цій ситуації є і права, і неправа сторони, і Україна у цьому випадку є жертвою, яка бореться проти зла.

Сенатор-республіканець Джон Корнін, який голосував раніше за підтримку України, заявив, що після дискусії із Джонсоном "налаштований оптимістично".

Фото: Truthout

Він вважає, що Палата представників нарешті схвалить якесь рішення на користь України. За його словами, спікер Джонсон чітко показав, що готовий допомогти Україні.

Утім у виданні наголошують, що Джонсон все одно не розкрив низку ключових подробиць про можливий законопроєкт. Скажімо, він не уточнив, чи наполягатиме на тому, щоб "прив'язати" схвалення допомоги з посиленням міграційної реформи у США. І це принциповий момент, оскільки демократи навряд чи погодяться на такий варіант.

Нагадаємо, раніше директор ЦРУ Вільям Бернс та голова національної розвідки США Авріл Хейнс під час публічних слухань у Конгресі зробили попередження про наслідки, які можуть виникнути у разі зменшення або припинення військової допомоги Україні.

  • Читайте також:

США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $300 млн: що туди увійшло, крім ракет для HIMARS

Байден передбачив $60 млрд для України: стали відомі деталі

Зважують "за і проти": у Байдена думають залучити $200 млн допомоги Україні