RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Фабрика тролів Путіна придумала нову хитрість під вибори: в чому суть

Російська фабрика тролів змінює стратегію втручання у вибори в США в 2020 році.

Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на експертів з кібербезпеки.

Наголошується, що російські тролі намагаються обійти введені компаніями Facebook і Twitter заходи, спрямовані на пошук і видалення фейкового контенту, який був створений хакерами для розколу американського суспільства в ході президентської кампанії 2016 року.

Хакери почали створювати не контент, а фейкові акаунти для поширення вже існуючих повідомлень.

"Замість того, щоб створювати контент самостійно, ми бачимо, що вони поширюють контент", - виступив із заявою директор по аналітичному аналізу в FireEye Inc Джон Хультквист.

Інший фахівець зазначив, що хакери зламують комп'ютери і використовують їх для створення великої кількості акаунтів в соцмережах, які дуже схожі на справжні.

"Що практично не слабшає і тільки посилюється в ході виборчих циклів - це кампанія з злонамеренному іноземному впливу, особливо з використанням соціальних мереж. Це продовжується, і ми готуємося до того, що це продовжиться і буде рости до 2020 року", - зазначив директор ФБР Крістофер Рей.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Спецслужби Російської Федерації через несанкціоноване втручання в роботу інформаційної інфраструктури ЦВК намагаються вплинути на проведення в Україні президентських і парламентських виборів.