RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Влада Німеччини зробила гучну заяву про ситуацію з коронавірусом

Канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що карантинні заходи, введені в країні для стримування поширення коронавірусу, почали приводити до згладжування кривої зростання числа інфікованих, з'явився "проблиск надії".

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на DW.

Меркель наголосила, що заходи, прийняті для недопущення перевантаження системи охорони здоров'я дають результат.

Своєю чергою, міністр охорони здоров'я ФРН Йенс Шпан також підтвердив позитивну динаміку.

"Зростання числа нових зареєстрованих випадків інфікування пом'якшується, ми бачимо, що воно - лінійне, швидше ніж динамічне, експоненціальне, свідками чого ми були в середині березня", - зазначив він.

За його словами, при майже 110 тисяч хворих в Німеччині зафіксовано понад 50 тисяч тих, хто видужав. Крім того, в лікарнях Німеччини вільні ще понад 10 тисяч місць у відділеннях інтенсивної терапії.

Йенс Шпан додав, що якщо нинішня позитивна тенденція щодо кількості випадків зараження збережеться, федеральний уряд зможе обговорити з керівництвом федеральних земель перспективи "поступового повернення до нормального життя після великодніх канікул".

Як повідомляв "Апостроф", в Німеччині міністр фінансів федеральної землі Гессен Томас Шефер скоїв суїцид через те, що не знав, як допомогти людям в ситуації з пандемією коронавірусу.