RU  UA

Бракує їжі та теплих речей: як допомагають нелегалам на білорусько-польському кордоні

Нелегали, які розбили табір на білорусько-польському кордоні, утеплюють тимчасові оселі, а волонтери привозять їм харчі й усе необхідне для життя.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

“Діти майже всі отримали їжу, тепер вони приходять навіть із мамами. Отримують пакети для дорослих і для дітей”, – розповідає волонтер Ірина Степаненко

Про допомогу біженцям заявляють і в прикордонній службі Білорусі. Там кажуть, що організували поставки до кордону, бо ж температура повітря вночі вже опускається нижче нуля. І прогнозують, що буде ще холодніше.

“Білоруська сторона вживає всіх заходів, щоб надавати допомогу. До табору організовано підвезення води, речей, ковдр”, – зазначає перший заступник голови Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь Ігор Буткевич.

Натомість польська сторона заявляє, що ситуація напружується. До кордону стягнули понад 12 тисяч військовослужбовців і поліцейських, оскільки очікують ще однієї спроби прориву. У Європі наголошують, що у загостренні ситуації винні білоруські спецслужби, а тому міграційну кризу цілком справедливо називати “гібридною війною”.