RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Українці у Чехії можуть втратити захист: що треба зробити

Декілька днів тому, 15 березня, у Чехії завершилася онлайн-реєстрація на продовження тимчасового захисту для біженців, й українці, які не встигли зареєструватися, після 31 березня втратять свій статус у країні.

Про це повідомляє чеське МВС у соцмережі.

Читайте: Допомога українцям у Чехії: що змінюється у 2024 році

Після закінчення терміну дії можна повторно подати заяву на отримання захисту в одному з відділень Крайових центрів допомоги Україні (KACPU).

"Зверніть увагу, що буде проведено новий розгляд підстав для надання тимчасового захисту, так само як і у випадку подачі першої заяви. Той факт, що ви отримали тимчасовий захист в минулому, не є підставою для його повторного надання", – попереджають у МВС Чехії.

Окрім того, якщо людині знову нададуть тимчасовий захист, це не означає, що вона повторно матиме право на державну допомогу.

Нагадаємо, що з більш ніж мільйона іноземців, що живуть у Чехії, 30-40% становлять українці. Й після закінчення війни назавжди там можуть залишиться близько 200 тисяч біженців.

Фото: Seznam Zprávy

Також ми писали, що близько половини українок, які виїхали до Польщі після початку вторгнення Росії, не мають наміру повертатися на батьківщину.

  • Читайте також:

Як біженці з України живуть в одній з країн Скандинавії: волонтер розповів правду

Українці масово залишають Румунію: що стало причиною

Де в ЄС найбільше працевлаштованих українців: інфографіка