RU  UA

Колишній соратник Лукашенко розповів, як той влаштував виставу з "вагнеровцями"

Екс-претендент на пост президента Білорусі, колишній глава Парку високих технологій Валерій Цепкало, який зараз перебуває в Києві, заявив що затримання "вагнеровців" в Білорусі - це "спектакль", розіграний президентом Олександром Лукашенком.

Про це він заявив в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на каналі Апостроф TV.

Цепкало стверджує, що історією із затриманням "вагнеровців" Лукашенко намагається відвернути увагу білоруської громадськості від проблем, що накопичилися в країні, напередодні президентських виборів.

"Я думаю, що якщо це росіяни, то швидше за все, він їх просто найняв ... Тому що вони діють гірше, ніж солдат після "учебки". Ну тобто так взагалі провокації не роблять", - сказав Цепкало.

Він додав, що люди, які бажають влаштувати провокацію в Білорусі, вели б себе зовсім інакше.

"Тому це все було просто театральною виставою ... зі спробою показати, що він (Лукашенко, -" Апостроф ") контролює ситуацію, що він тут герой, що він єдиний гарант суверинитета", - додав він.

На його думку, для свого спектаклю Лукашенко за гроші найняв 33 громадян Росії і через місяць їх відпустять.

Відзначимо, що Цепкало один з тих хто привів Лукашенка до влади. Він входив в передвиборний штаб нинішнього глави Білорусі на виборах 1994 року.

Як повідомляв "Апостроф", Цепкало написав листа президенту Росії Володимиру Путіну, в якому просив не підставляти в черговий раз плече Олександру Лукашенко, але "підтримати проведення вільних президентських виборів в Білорусі і засудити проведену білоруським режимом антинародну і антиросійську політику".