RU  UA

Відомий екс-росіянин пояснив, як Кремль використовує Навального в своїх цілях

Кремль використовує російського опозиціонера Олексія Навального для боротьби його руками з іншими опозиційними силами в країні.

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТВ “Всьо по бєспрєдєлу Лайт” розповів екс-депутат Держдуми (2007 - 2016 роки), громадянин України (з 2019 року) Ілля Пономарьов.

"Навального тримають всередині країни невипадково. У Кремля є певний план, який з ним пов'язаний. Це не означає, що Навальний працює на Кремль, ні, він також опозиціонер. Але він не працює на ФСБ, як про це поширюють чутки", - заявив Пономарьов.

За його словами, план Кремля полягає в тому, щоб використовувати Навального і його прихильників.

"Навальний як людина дуже конфліктний і він постійно бореться зі своїми колегами по опозиційному флангу. І, на жаль, робить це досить успішно. Тому він як борець з російською опозицією більш ефективний, ніж всілякі прокремлівські ЗМІ. Притому, що він є людиною ліберальних і націоналістичних поглядів, він цю "поляну" (електоральне поле - "Апостроф") під себе забирає і не дає можливості з'являтися лівим ідеям, які дуже небезпечні в Росії для Кремля", - пояснив Пономарьов.

При цьому, як наголосив Пономарьов, Кремлю немає жодної різниці, де знаходиться Навальний - у в'язниці чи на волі.

"Головне - щоб він був в країні і концентрував на себе протестний потенціал", - додав Пономарьов.