RU  UA

Гра або спроба вберегтися: білоруський діяч пояснив гучну заяву Лукашенка про "спецоперацію"

Заява Олександра Лукашенка про те, що так звана "спецоперація" в Україні затягнулася, не є проявом його сумнівів. Це гра, яка була спрямована на Захід, щоб проти самопроголошеного президента Білорусі не вводили санкції.

Про це заявив білоруський громадський діяч, один з лідерів молодіжного крила Білоруського Народного Фронту, радник Світлани Тихановської Франак Вячорка в ефірі Апостроф TV.

"Лукашенко зараз на цьому повідку, у нього небагато простору для маневрів. Ніхто йому вже не повірить. Його не сприймають серйозно ні на Заході, ні в Україні. І зараз казати, що він сумнівається, змінив свою позицію, не варто. Звісно, це гра. Для Лукашенка зараз дуже важливо, щоб Захід не вводив проти нього санкції. Ці санкції вже досить болячи б'ють по самому Лукашенку та його оточенню", - пояснив Вячорка.

За словами білоруського громадського діяча, думка Лукашенка щодо війни в Україні не змінилася. Ба більше, за нього багато чого вирішує президент росії володимир путін.

"Це інтерв'ю Associated Press, яке він вчора дав, він скерував на Захід. Власне, щоб ми з вами обговорювали, нібито у Лукашенка позиція змінилася, і в нього з'явилися якісь сумніви. Нічого не з'явилося. Він говорить одне, думає інше. Насправді, багато чого за нього вирішує путін. Як тільки Лукашенко спробує вести власну гру, путін втрутиться і скаже йому, як треба правильно діяти", - наголосив Вячорка.