RU  UA

Продажу російської зброї прийде кінець: ЗСУ підклали свиню Путіну

Війна в Україні показала реальну потужність російського озброєння під час бойових дій. Азійські країни, які купували зброю в рф, стежать за війною та почали замислюватися про перехід до інших постачальників військової техніки.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив експерт з питань реформування правоохоронних органів, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак.

"Зараз світовий ринок озброєння уважно дивиться на все те, що відбувається в Україні. Особливо – країни Азії, які активно до останнього часу закуповували російські БМП, танки, літаки. І вони зараз дивляться, в них велике питання: "А нащо нам купляти танк за 4,5 млн доларів, коли його можна просто знищити тією трубою – NLAW, Javelin – умовно за 150 – 170 тисяч доларів? Нащо це нам треба?" – пояснив експерт.

За словами Ступака, інші країни почали задумуватися про те, щоб змінювати постачальників озброєння.

"Вони ж моделюють собі: "Якщо ми будемо протистояти іншим країнам з таким само радянським озброєнням, і в нас радянське озброєння, то ми не зможемо їх перемогти. В найкращому випадку буде паритет, а нащо нам така війна? Нам треба перемагати". Вони зараз будуть серйозно задумуватися над таким питанням, як переорієнтування на закупівлю зразків озброєння з інших країн, інших виробників, які зараз добре себе показують в Україні", - зазначив Ступак.

Росія успішно продавала своє озброєння завдяки гарному маркетингу. Однак реальна війна зруйнувала всі міфи про непереможну російську зброю.

"Дивіться, в чому цікавість. Росіяни тривалий час продавали своє озброєння, використовуючи класний маркетинг. Вони всіх переконали, що "наше озброєння – американці його бояться". Той крейсер "Москва" – вбивця авіаносців, ці "Панцирі-С1" – це просто невразлива система ППО, С-400 – взагалі "конфєтка", ніхто не може їх підбити, знайти. Ось прийшла війна реальна. Реальна війна показує, на що спроможна та чи інша техніка. "Панцирі-С1" просто на фарш пускають наші українці, захоплюють постійно. Буквально вчора – позавчора декілька комплексів С-300 було в Херсонській області знищено, ці безпілотники падають. Цей міф про непереможність цієї армії... Ну і крейсер "Москва" – вбивця авіаносців зараз лежить на дні морському. Тобто це був добрий маркетинг, але почалося руйнування міфів і легенд", - резюмував Ступак.