Армія оборони Ізраїлю вивела всі підрозділи із сектора Гази, залишаться лише прикордонники

Армія оборони Ізраїлю, яка разом із США готується до атаки Ірану, оголосила про завершення активного наземного вторгнення і що повністю йде з південної частини сектору Газа, залишивши лише прикордонників.

Про це повідомляє ізраїльська газета The Jerusalem Post.

Читайте також: Іран попередив про удари по Ізраїлю: як країна, що воює, готується до години Х

Рішення про вихід ЦАХАЛ із південної частини Гази ухвалили майже через два дні після відкриття контрольно-пропускного пункту Ерез та порту Ашдод для перекидання гуманітарної допомоги.

"Хоча високопосадовець ЦАХАЛу заявив, що ця зміна не має нічого спільного з тиском США, час був безпомилково обраний відразу після катастрофічного помилкового вбивства ЦАХАЛом семи співробітників гуманітарної допомоги минулого тижня", - пише видання.

Ізраїльська армія вивела всю 98-ю дивізію з Хан-Юніса на півдні Гази, залишивши бригаду "Нахаль" та частини 401-ї бригади у північній та центральній частині регіону, які відрізані від півдня.

Як пояснює The Jerusalem Post, в результаті цього рішення палестинці можуть вільно пересуватися в межах південної частини Гази та Хан-Юніса, але існує повний вакуум для запобігання поверненню управління ХАМАСом. Водночас місцеві жителі не можуть пересуватися з півдня на північ, понад два мільйони з них відокремлені від своїх громад. У північній частині Гази налічується 150-300 тисяч палестинців, які не покидали її.

Нагадаємо, у березні в Ізраїлі висловилися про припинення вогню в секторі Газа.

  • Вас може зацікавити:

Іран може вдарити по Ізраїлю протягом 2 днів: йдеться про сотні ракет і дронів

Ізраїль ударив по "КУДС" у Сирії: серед загиблих міг бути іранський генерал

В Ізраїлі почалися масові протести, десятки тисяч людей вимагають відставки уряду